Nieuw-GiessenHof wordt een hofje met 3 gebouwen

In het tweede kwartaal van 2025 start naar verwachting de verkoop van de het nieuwbouwproject Nieuw-Giessenhof in Duivendrecht. Rondom een hof komen drie gebouwen met daarin verschillende typen woningen van 60 tot 111 m2 woonoppervlakte. De koopwoningen worden duurzaam en gasloos.

Nieuw-Giessenhof Rijksstraatweg 125 Duivendrecht vogelvlucht met nummers gebouwen
Gebouw A

Dit wordt het grootste gebouw van het hofje. Hierin komen 11 koopappartementen en 12 studio’s in de sociale huur. Deze gaan pas vlak voor oplevering in de verhuur. Er is een gezamenlijke entree met trap en lift. Ook is er een gezamenlijke fietsenstalling in het gebouw.

Gebouw B

In dit gebouw met twee verdiepingen komen 6 eengezinswoningen van 111 m2 met eigen tuin. Elke woning krijgt een eigen berging voor fietsen.

Gebouw C

Dit is een stenen gemetseld gebouw met één verdieping. Hierin komen 7 eengezinswoningen van 72 m2 met twee slaapkamers en een gezamenlijke fietsenstalling.

Parkeerplaatsen

Er komen in totaal 23 parkeerplaatsen bij het project voor bewoners en bezoekers. Eén parkeerplaats is gereserveerd voor een gezamenlijke deelauto. Voor bezoekersparkeren zijn 9 parkeerplaatsen beschikbaar.

De kopers van de eengezinswoningen (type B en C) krijgen de mogelijkheid een eigen parkeerplaats te kopen bij de woning. 

De appartementen worden zonder parkeerplaats verkocht. Er bestaat de mogelijkheid dat de gemeente parkeervergunningen gaat invoeren. Bewoners van Nieuw-Giessenhof kunnen helaas geen vergunning aanvragen.

Geschiedenis van Groot Giessenhof

Groot-Giessenhof is een voormalige boerderij die onderdeel is van de oorspronkelijke lintbebouwing aan het de Rijksstraatweg in Duivendrecht. Het oorspronkelijke erf met hoofd- en bijgebouwen is nog herkenbaar. Ooit is deze weg aangelegd door Napoleon als snelle verbinding te hebben vanuit Utrecht naar Amsterdam.

De naam Nieuw-Giessenhof verwijst naar de oorspronkelijke naam van de plek: Groot Giessenhof. Het ontwerp van de nieuwbouw houdt dezelfde indeling van een erf met verschillende in grootte variërende gebouwen. Ook het groene karakter blijft behouden.

In 1978 kochten Mattijsen jr. de boerderij van zijn ouders. Op dit moment is er nog Audio Electronics Mattijsen gevestigd. Die gaan verhuizen naar een grotere locatie.

De boerderij Groot Giessenhof rond 1930 

Luchtfoto Kavel Nieuw Giessenhof

Wie komen er Wonen in Nieuw-Giessenhof?

Met het project Nieuw-Giessenhof richten we ons op de ‘Duivendrechtse Mix’. Het wordt een hofje waar je je van jong tot oud thuis gaat voelen. We hebben van comfortabele appartementen tot ruime gezinswoningen. De woningen zijn onder andere geschikt voor:

  • Stellen / starters
  • Gezinnen
  • Senioren